zaterdag 12 april 2014

Gelaagd glas bij Glasmaatje.nl voor terras overkapping en dakbeglazing

Gelaagd glas

. Gelaagd Veiligheidsglas is dik glas met 1 of 2 folielagen. Het heeft als voordeel dat de ruit bij breuk niet uiteen valt, maar één geheel blijft. Hierdoor ontstaat er bij breuk dus ook geen grote opening. Tevens geluidswerende en brandvertragende eigenschappen. Wordt gebruikt voor serre, veranda, dakserre, schuifpui, balustrade, glazen wanden en voor inbraakwering.
Dikte maat 33.1 = 6.37 mm dik geschikt voor zijkanten, zijwand.
Diktemaat 44.2 = 8.74 mm dik en geschikt voor dakbeglazing van een veranda,
Dikte maat 55.2 = 10.74 en is geschikt voor dakbeglazing, maar ook balustrade, balkonglas
Hier te bestellen

Veiligheids glas is extra dik en sterk glas met 1 of 2 folielagen tussen de 2 glasplaten.
De maat 44.2 betekent 2 glasplaten van 4 mm en 2 folielagen / 33.1 betekent 2 plasplaten van mm en 1 folielaag. Het wordt vooral toegepast waar het glas niet helemaal mag verbrokkelen als een breuk ontstaat. Het folie houdt het glas bij elkaar waardoor er geen geen grote opening ontstaat.
  1. Door de folie isoleert dit glas ook beter tegen geluid, dus een geluidwerende functie!
  2. Het is veiliger in geval van breuk
         Let op:  gelaagd glas is dus wel veiliger dan gewoon glas, maar het is niet sterker dan gewoon glas. De dikte van het glas bepaalt de sterkte. (dit glas wordt ook voor autoruiten gebruikt)
  3. Het is inbraak vertragend
Geschikt voor Serre, Afdak, Overkapping, Veranda, Afscheiding, ruit voor berging, enkelglas in voordeur, enkelglas in  tussendeur.
Polyvinylbutyral of PVB is een polymeer dat gesynthetiseerd wordt uit polyvinylalcohol. PVB wordt vooral verwerkt tot transparante, klevende folies die tussen de lagen worden geplaatst van gelaagd glas of veiligheidsglas, onder meer ook in ramen van auto's. PVB helpt de energie te absorberen van een impact op het glas en de scherven blijven aan de PVB-laag vastgekleefd.

Nieuwe vestiging Glasmaatje in Rotterdam Nesselande - Alexander

Trots op onze nieuwe vestiging in Rotterdam Nesselande. Voldoende ruimte voor het afhalen van online besteld glas. Opslag om met eigen ...